Probeer dit als ontbijt

Brood bakken is niet eenvoudig. Hiervoor zijn opleidingen voor. Het inkopen van brood bij bakkers is simpel. Zo kan iedereen iets moois maken. Brood is een essentiële levensbehoefte. Maar deze wordt al gauw saai en droog. Om het een beetje af te wisselen kan je veel dingen proberen met brood. Het gebruiken om te beleg op te smeren bijvoorbeeld. Je kan brood roosteren, bakken of als een snack eten. In dit artikel krijg je wat inspiratie om brood op te fleuren.

Wentelteefjes

Dit is een klassieke. Het brood wordt gedipt in een mix van ei, melk en suiker of kaneel. Vervolgens wordt deze gebakken in een pan op een laag vuur. Het brood functioneert als een spons en neemt de hele mix mee de pan in. Uiteindelijk krijg je een heerlijk ontbijt en een stuk machtiger sneetje brood. Het beste is dat je het sneetje niet meer hoeft te beleggen. Vervolgens kun je het wel beleggen met plakjes zuivel, iets naar keuze maar denk eraan dat het best goed vult. In tegenstelling tot een normaal sneetje brood, zit er in een wentelteefje veel meer calorieën.

Tosti

Er zijn twee bekende manieren om een tosti te maken; het gebruik maken van een broodrooster of in een koekenpan. Bij een broodrooster hoef je niet altijd het brood in te smeren met boter. Smeer het eenvoudig met ham en kaas en het apparaat doet de rest. Andere tosti apparaten vereisen dat je de oppervlakte van het apparaat insmeert met boter. Dit zie je met name bij apparaten waarbij de tosti horizontaal, op z’n kant ligt. Bij broodroosters stop je de tosti vaak verticaal, staand in de machine. Een andere manier is om de gehele tosti in te smeren met boter zodat deze niet aan de pan vastplakt. Tenzij je een anti-stick pan hebt, is het insmeren met boter erg belangrijk zodat je de bodem van de pan niet beschadigd.

Broodje gezond

Het allerbeste broodje met beleg is bij twijfel het broodje gezond. Deze is razend populair mede dankzij het feit dat het goed is voor het lichaam. De ingrediënten zijn te halen uit eigen tuin, mits je die hebt en verbouwt. Denk hierbij aan speciale kruiden zoals peterselie, tijm of bieslook of aan komkommer- en tomaatschijfjes. Traditioneel gezien beleg je het brood met een plakje ham, kaas, wat groenten en kruiden en eventueel een sneetje van een hardgekookt ei. Dit vergt alleen wat extra voorbereiding want eieren koken zichzelf niet. Was wel eerst de tomaat en komkommer zodat je niet je moestuin aan het eten bent.